Pendelen

Wat is pendelen ?

Pendelen is eenvoudig gezegd het raadplegen van je onbewuste voor het beantwoorden van je vragen door middel van een pendel. Een pendel is een voorwerp dat aan een draad hangt die je tussen je duim en wijsvinger vasthoud. Door middel van vragen aan je onderbewuste beweeg je onbewust de pendel een bepaalde richting op. Aan de hand van de beweging kan je je antwoord daaruit interpreteren.

Pendelen is dus uitermate geschikt voor het beantwoorden voor persoonlijke vragen, het uitpendelen van je chakra's en het opsporen van lichamelijke aandoeningen.
De pendel kan uit diverse materialen bestaan, daar zijn geen bepaalde regels voor. Je kan op paranormale beurzen of bepaalde winkels allerlei soorten kopen of zelf eentje maken. Een pendel is iets persoonlijks, dus neem de tijd ervoor om een pendel uit te kiezen of te maken. Zorg ervoor dat het koord of ketting niet langer is als je onderarm.

De meeste mensen kunnen pendelen, 70 a 80 procent kan het. Pendelen is niet moeilijk en vraagt de juiste techniek en vooral veel oefening. Als je een pendel hebt of heb gemaakt dan kan je hem even uittesten bij een waterkraan. Hou de pendel bij de kraan als het water stroomt. De pendel zal dan in beweging kopen. Sluit je de kraan dan zal de pendel stilstaan. De pendel voelt de aanwezigheid van het water. Wichelroedelopen waarmee men water in de grond zoekt is ook een vorm van pendelen.
Door middel van pendelen is het mogelijk om subtiele krachten en energie op te zoeken met je onderbewuste die anders verborgen blijven.

De geschiedenis van pendelen

De pendel bestaat al heel lang. Al eeuwen geleden vragen de mensen hun onderbewuste om raad. Onze onderbewuste vangt en verwerkt meer informatie dan we zelf denken. Het kunnen ook paranormale signalen zijn. Via het pendelen leggen we een brug tussen onze bewuste en onderbewuste. Door de vraag te stellen geeft het onderbewuste het antwoord door middel van hele kleine spierbewegingen die niet zichtbaar zijn, maar tijdens laboratoriumproeven naar boven kwamen.
De vragen die je stelt kunnen eigenlijk alleen maar om jezelf gaan en alles wat je verwerkt hebt in je onderbewuste of wat het onderbewuste opvangt. Dat kan best heel ver gaan, zoals het kunnen voelen waar water zit. Sommige pendelaars stellen vragen die ze niet kunnen weten en proberen met de pendel te bewijzen dat ze bepaalde dingen kunnen voorspellen. Proeven en testen wijzen echter uit dat pendelen dan slechte resultaten opleveren. Een pendel is een hulpmiddel en wordt ook daar paranormaal begaafden gebruikt om hun nog meer duidelijkheid te verschaffen met hun gaven in bepaalde vraagstukken.